( klik op de foto's voor een vergroting ervan )


       
VERSLAG BEZOEK GAIA ZOO OP 8 JUNI 2017

             

Op 8 juni 2017 bezochten ruim 160 deelnemers van SPEL GiaZOO in Kerkrade. Hoewel de route er naar toe, ten gevolge van de werkzaamheden aan de Buitenring, een beetje gecompliceerd was, lukte het iedereen toch tijdig aanwezig te zijn.
Gelukkig hadden we die dag net heel mooi weer, zodat het een fijne dag beloofde te worden. Bij de inschrijving ontvingen we een plattegrond van het park waarvan die dag dankbaar gebruik gemaakt werd.

Na de koffie en een stuk Limburgse vlaai werden we in het Auditorium welkom geheten en hield Hans Nicolaes, commercieel manager van GaiZOO enthousiast een boeiende inleiding over GaiaZOO. We hoorden veel over de fokprogramma's, samenwerking met andere dierentuinen over de hele wereld, organisatie en financiering van het park. Ook liet hij mooie filmpjes zien van de dieren in het park.

Daarna gingen we in groepen onder leiding van een gids een gedeelte van GaiaZOO bekijken. Fijn was dat de meeste gidsen voorzien waren van een mobiele geluidsinstallatie zodat de informatie die zij gaven voor iedereen heel goed te verstaan was. We gingen verschillende plaatsen met dieren bekijken en zagen dat die vrijwel vrij rond konden lopen, zoals in de natuur.
We bezochten ook enkele pas geboren dieren die nu fijn buiten waren.

Na dik anderhalf uur was het tijd voor de lunch. Deze werd gebruikt in de Terra Zaal, een speciale ruimte voor gasten. Daarna kon iedereen op eigen gelegenheid de dierentuin verder gaan bekijken. Dat werd dan ook heel ijverig gedaan.

Tenslotte konden we nog een tijdje op het Terras van Hof van Gaia vertoeven  om te genieten van een drankje en het mooie weer. Ook hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Tegen 6 uur waren de meeste deelnemers huiswaarts gekeerd en zij zullen met veel plezier aan deze dag terug denken.
Enkelen hebben zelfs meteen een jaarabonnement gekocht en zullen dan ook wel vaker terug gaan. 

                                                                          terug