( klik op de foto's voor een vergroting ervan )       


VERSLAG BLOEMSCHIKKEN EN EEN GEDISTILLEERD TINTJE 2017

      
Op woensdag 22 november 2017 stond Baexem in het teken van de Nederlandse cultuur met bloemen en gedistilleerd.

BLOEMSCHIKKEN

De SPEL deelnemers konden in deze workshop  onder leiding van Joyce uit Baexem een bloemstuk maken met steeneik, frosted druivenranken, echeveria, kalanchoeblad en asparagus gebundeld. Dit alles  op een langwerpige grijze schaal. Vooral een bloemstuk met een lange houdbaarheidsdatum en in een neutrale maar trendy kleur!
En: iedereen kon ’t maken. Met veel enthousiasme werden prachtige eigen creaties gemaakt, maar vooral heel veel genoten. Pauze werd zelfs niet genomen en met veel elan werd zeer energiek gewerkt. Na afloop zag je aan de gezichten hoe trots ze waren op hun eigen creatie en gingen daarna dan ook voldaan huiswaarts.

 

GEDISTILLEERD

Onder leiding van Maurice en Patrick werd in een andere ruimte, de bar van Baexemerhof,  de proeverij gehouden waar we als Nederlanders ook trots op mogen zijn. Want van ouds her werd op heel veel plaatsen likeur en jenever gestookt. Namen als Bols, Els, Henkes en De Kuiper staan bij velen nog op het netvlies. De ambachtelijke stokers werden in de presentatie uitgebreid besproken over het proces van deze dranken. Naast de alom ‘bekende’ distillateurs passeerden ook  ‘kleine’ ambachtelijke stokers de revue. Denk daarbij aan de firma’s A. van Wees, Zuidam en Rutte.
In totaal werden zo een 10 verschillende dranken, voorzien van gedegen tekst en uitleg, geproefd onder deskundige leiding van Maurice en Patrick.
‘OER-Hollandse’ likeuren, zoals b.v. *Hansje in de Kelder, *Papegaaiensoep, *  en *Pruimpje Prik, Volmaakt Geluk*  en distillaten zoals Notaris,  Paradijswijn, Korenwijn, werden met alle smaakpapillen gekeurd.  

Als SPEL-bestuur deed het ons deugd dat we ook voor deze selectieve groep een leuke, leerzame en gezellige middag hebben geboden.

Lucienne en Hans

                                                                          terug