( klik op de foto's voor een vergroting ervan )       

            VERSLAG FIETSTOCHT MIDDEN
                  13 SEPTEMBER 2017


Voor de fietstocht hadden zich 118 personen aangemeld.
De weersvoorspellingen waren slecht: veel regen, stormachtige wind met flinke windstoten. Helaas, uitstellen kon niet meer.

Veel deelnemers hadden dan ook thuis al besloten niet te gaan fietsen. Bij aankomst op het parkeerterrein langs de Maas stond er een stevige bries, waar de surfers op het water dankbaar gebruik van maakten. Wij waren er echter niet zo blij mee.
Bij aankomst in de Oolderhof werd eerst koffie of thee gedronken met een stuk Limburgse vlaai. Er werd druk overlegd wat men zou gaan doen.
Uiteindelijk ging een groot gedeelte wandelen naar Roermond, maar 45 dappere deelnemers besloten toch te gaan fietsen. Een aantal zelfs de grote route van 43 km! Het weer leek beter te worden, de zon brak door en tegen half twaalf was dan ook iedereen vertrokken. De wind bleek mee te vallen. Een groep vertrok voor de route van 32 km.
Af en toe een stevige wind in de rug zorgde ervoor dat men binnen een uur het eerste rustpunt bereikte, De Meule in Melick. Hier werd wat gedronken en wat gegeten. Na een klein uurtje ging het verder. Gelukkig nog steeds geen regen. Na enige tijd kwamen we in Montfort. Helaas waren hier  alle gelegenheden dicht en daarom werd besloten door te rijden naar Linne. Hier werd weer een pauze ingelast. Daarna ging het weer verder naar Oolderhof. Onderweg regende het even een beetje.

Uiteindelijk kwam toch iedereen nog droog op het eindpunt aan en werd er tenslotte genoten van een heerlijk warm buffet.

 

                                                                          terug