( klik op de foto's voor een vergroting ervan )

Baexem


Voerendaal

Maastricht

       


    VERSLAG KIENAVONDEN DECEMBER 2017

           

Voerendaal,
Ook dit jaar werd er weer gekiend. Het is toch een volksport bij uitstek. Dit jaar was het de eerste keer in Voerendaal in de Borenburg.
Een goede keuze. SnowWorld werd steeds moeilijker i.v.m. trappen lopen en het bereiken van de parkeerplaats. Maar we hebben er toch enkele jaren met plezier gekiend. De nieuwe locatie in Voerendaal is toch makkelijker te bereiken en te betreden.
Op 12 en 13 december was de zaal waar gekiend werd goed gevuld. Iedere avond waren ca 90 personen aanwezig. Deze avonden zijn
tevens een leuk weerzien van collega's en oud collega's. De zaal zoemde als een tevreden bijenkorf, echt een gezellige huiskamer waar het goed toeven is.
De organisatie had haar best gedaan om weer leuke prijzen in te kopen. Door de kieners werden de prijzen bekeken en zij gaven blijk van tevredenheid. In gedachten waren de prijzen al verdeeld. Maar er zal toch eerst het spelletje gespeeld moeten worden. Het spel werd enthousiast gespeeld tot ieders hilariteit.
SPEL en  Omega kunnen tevreden terugkijken op 2 geslaagde kienavonden in Voerendaal.

Baexem,
Als vanouds een tweetal zeer gezellige avonden met 100 deelnemers. Nieuw was dat de kieners die normaal in Maasbree kienden nu, als gevolg van het lage aantal inschrijvingen in Maasbree, "overgeplaatst" waren naar Baexem. Jammer was dat hier maar weinig inschrijvers gebruik van gemaakt hebben.
Wellicht is dit volgend jaar anders.

Maastricht,   
Met 356 kieners in Maastricht, verdeeld over 3 avonden, waren de deelnemers van SPEL – NEXUS - OASE en SSE weer goed vertegenwoordigd.
Voor velen is het een kleine reünie, waar  ook nog herinneringen worden opgehaald onder het genot van een hapje en een drankje.
De kienavonden, die SPEL samen met OASE organiseert, behoren tot de evenementen met de meeste deelnemers.
Het Kienteam Maastricht bestaande uit bestuursleden en ex-bestuursleden van SPEL en OASE, veelal geassisteerd door hun wederhelft, hebben nadat op maandag de gekochte producten bij Amyerhoof waren afgeleverd op dinsdagmorgen de pakketten samengesteld.
De keuze uit pakketten, teveel om op te noemen, was weer zeer gevarieerd en niet te vergeten de hoofdprijzen zoals Dyson stofzuiger, cadeaubon Van der Valk en zoals elk jaar weer de tombolamand.
Uit de vele reacties die wij tijdens deze avonden hoorden, bleek nog eens duidelijk hoezeer de deelnemers het evenement kienen waarderen. Laten we hopen dat we als SPEL, samen met OASE, dit nog vele jaren mogen voortzetten.
Met een zeer tevreden gevoel ging men weer huiswaarts met de wens om volgend jaar weer present te zijn.

                                                                          terug