( klik op de foto's voor een vergroting ervan )
       
VERSLAG LENTEWANDELING
"OMMETJE ROERMOND" 5 APRIL 2017

      

Alhoewel het 's morgens nog een beetje mistig was, viel het weer niet tegen. Tijdens de wandeling bleef het droog en later op de middag, scheen de zon soms even.

Maar liefst 187 deelnemers hebben deelgenomen aan de wandeling, die startte bij het prachtige, gelegen Restaurant Oolderhof alwaar we in het Congress Center Ooleander ontvangen werden.
Voor het vertrek kon men nog genieten van een kop koffie of thee en een lekker stuk vlaai.

De wandeling liep gedeeltelijk langs de maas waar we van prachtige uitzichten konden genieten. De heen wandeling leidde naar het Achterhuis in de voorstad, waar door Funs van den Broek van de organisatie “Rondje Roermond”, een korte diapresentatie over de historie van Roermond werd gegeven. Daarna was men vrij om naar eigen wens Roermond te bezoeken. Op een drietal plaatsen (Munsterkerk, Markt en de Synagoge) werd door gidsen van “Rondje Roermond” een korte presentatie gegeven. Vervolgens kon men kiezen om via de paden langs de Hambeek, het mooie park Hattem en het IndiĆ« monument of via een verkorte route, terug te lopen naar de Ooleanderzaal.
De totale lengte van de lange route was ca. 12 kilometer, de verkorte route ca. 8 kilometer.

Na terugkomst bij de Ooleanderzaal, werd een heerlijk luxe koud/warm buffet aangeboden en konden de deelnemers tijdens het buffet genieten van een diapresentatie over Roermond.

Al met al kunnen we kunnen we spreken van een erg mooie, informatieve en geslaagde lentewandeling.


                                                                          terug