klik op foto's voor vergroting       
VERSLAG TONEELAVOND NOORD
op 31 maart 2017

     
Vrijdagavond 31 maart 2017 waren ± 70 deelnemers van SPEL getuige van de jaarlijkse opvoering door speelgroep TOSJOPA uit Tegelen. Dit jaar was de titel van het in Tegels dialect uitgevoerde stuk:    ’t is altiëd get.

De schoonfamilies Bruinsma en Bakker
(beiden man/vrouw met zoon), verblijven noodgedwongen even in één huis; dat van de Bruinsma´s. Mevrouw Bakker heeft duidelijk meer dan 1 broek aan.
De beide huwbare zonen maken de sociale verschillen tussen beide families nog duidelijker dan ze al zijn. Mevrouw Bakker heeft duidelijk de broek aan.
Door het plaatsen van advertenties wordt de situatie erg onduidelijk en maakt, dat het leven er niet gemakkelijker op wordt. De pikante onthulling is natuurlijk tot het laatst bewaard en zeer verrassend!

Ook nu weer een geweldige avond voor mensen die eens echt willen lachen; en wie wil dat niet? Ook dit jaar wist dit uitstekende toneelgezelschap het publiek aan zich te binden.
Dit was ook duidelijk te merken in de ongedwongen en gezellige “3e helft” in de foyer, waar ook de spelers en medewerkers van Tosjopa zich tussen het publiek mengden.

Jan Heutjens

 


                                                                          terug