FIETSTOCHT HEERLEN OP 5 SEPTEMBER 2018

Na van een kop koffie met een lekker stuk Limburgse vlaai te hebben genoten, begonnen 86 deelnemers aan de fietstocht. De weersvoorspellingen waren gunstig maar om 15.30 uur zou het, volgens de buienradar,  gaan regenen.

Dus er werd meteen een flink tempo ingezet.

We reden door het mooie gebied Terworm van Heerlen via Brommelen naar Hoensbroek. Hier werd heel kort even van de route afgeweken om een blik te werpen op het mooie kasteel Hoensbroek. Dan ging het verder en konden we de nieuwe Randweg bekijken.
Vervolgens via Vaesrade, Schinnen, Oirsbeek naar Merkelbeek. Hier werd even een stop gemaakt. Helaas waren de terrasjes gesloten, maar hebben we wel nog even een storing aan een versnellingsnaaf kunnen verhelpen.
Daarna ging het verder en ontdekten we in Schinveld wel een terrasje bij een ijssalon.
Vervolgens ging het verder. Hier en daar werd er op bankjes naast de route gepicknickt. Na Brunssum weken we weer even van de route af om te pauzeren in Schrieversheide. Daar troffen we nogal wat andere deelnemers. Tenslotte reden we via Heksenberg, door de Maria Christinawijk met zijn aparte bouwstijl, het industriegebied en de woonboulevard van Heerlen weer naar Hotel Van de Valk.

Door de dreigende regen was vrijwel iedereen tegen 16.00 uur hier aanwezig. De regen kwam echter niet, maar we hebben wel tot ongeveer 18.00 uur van een geweldig Live cooking buffet kunnen genieten, met als toetje heerlijke huisgemaakte zoetigheden met schepijs en de fameuze chocoladefontein.     

                                                                          terug