VERSLAG JEU DE BOULES EN WORKSHOP BLOEMSCHIKKEN APRIL 2019

 

Op deze stralende woensdag 17 april waren in het Boulodrome van Maastricht weer 50 deelnemers aanwezig om aan een van deze twee evenementen deel te nemen.

Onder het genot van koffie en vlaai werd eerst even bij verteld over het reilen en zeilen van de laatste tijd.
Er waren deelnemers die elkaar al lang niet meer gezien hadden en zo herinneringen van Korvetweg, Nutsbedrijven, PLEM/MEGA en Essent konden ophalen.Na het openingswoord werden de groepen gesplitst in het jeu de boule en bloemschikken.

Jeu de Boules

14 teams streden met de gedachte van de Olympische spelen, deelnemen is belangrijker als winnen. In een zeer gezellige sfeer werden er drie rondes gespeeld. Serieus, gelachen, veel bukken en werpen waren de ingrediënten voor deze sport. Inderdaad een sport om lenig te blijven.

Workshop bloemschikken

Voor het bloemschikken waren ongeveer 15 deelnemers die onder deskundige leiding van Caroline Cuijpers, van “Bloem- en Vilt atelier” uit Geleen, hadden gekozen voor een paas-/voorjaarsstuk te maken. Een dubbele krans met verschillende groene materialen gestoken in oasis. Met mos en bloembolletjes aangevuld  met kwarteleitjes en veertjes werd het een prachtig stuk.En als de bloembolletjes zijn uitgebloeid kan het stuk weer zo aangepast worden naar een mooie voorjaarskrans. Zo kan men er  een lange tijd van genieten. De dames hebben genoten van deze creatieve middag.

Na afloop werd met een drankje op het buitenterras nog heerlijk nagepraat over deze geslaagde middag. Ook werden nog de winnaars en de poedelprijs bekend gemaakt van de jeu de boule wedstrijd.Een heerlijke middag zowel voor de jeu de boulers, als ook voor de deelneemsters aan de workshop bloemschikken.

 Met een prachtige paas/voorjaarsstuk en tevreden gezichten ging men weer huiswaarts. Tot het volgende evenement van SPEL

Henk, Lucienne en Hans.


 

                                                                          terug