( klik op de foto's voor een vergroting ervan)

 


 

         Verslag Meerdaagse reis Oberstdorf
              en omgeving in Zuid-Duitsland

De 6-daagse reis 2022 vond plaats in de maand mei.
Er waren 2 reizen resp. bussen. Alle deelnemers waren op tijd bij de diverse opstapplaatsen en zodoende konden we onze reizen
volgens het tijdschema uitvoeren.
De lunch werd gebruikt in Restaurant Goldener Ochsen in
Neulingen-Bauschlott.
Daarna werd de reis vervolgd naar Oberstdorf om bij aankomst in te checken in Hotel Weinklause in Oberstdorf.

Onder leiding van lokale gidsen hebben we o.a. een stadswandeling door Oberstdorf en ook een bustocht door het Kleinwalsertal gemaakt. We kregen uitgebreide toelichtingen en
ook tips voor onze vrije tijd.

       

Op beiden reizen hebben enkele dapperen onder ons de wandeling door de Breitachklamm gemaakt. Deze was niet gemakkelijk, maar wel zeer de moeite waard. Ook werd de stad Kempten im Allgäu bezocht.
Met de Söllereckbahn zijn we tot zo’n 1400 meter hoogte gegaan en hebben daar met een lekker zonnetje kunnen wandelen en lunchen.
In de middag was er steeds voldoende vrije tijd om Oberstdorf te bezoeken met zijn restaurants, terrassen en niet te vergeten de vele winkels.
De reizen afgesloten hebben we met een diner bij het bekende restaurant Jansen Gastronomie in Bedburg/Kirchherten.

Op basis van de ontvangen reacties van de deelnemers mogen we concluderen dat het relaxte reizen waren waarin we veel gezien hebben en voldoende vrije tijd hadden.
De reisleiding bedankt bij deze dan ook alle deelnemers voor hun medewerking en geduld voor de situaties waar het wel eens minder goed liep.

                                                                          terug