Verslag fietstocht Beekdaelen 22 juni 2022

De dag begon goed, stralend weer en lekker warm.

Tegen 10 uur waren er al heel wat deelnemers binnen. Je kon merken dat men elkaar lang niet meer gezien had, want er was weer veel om bij te praten. Na de aanmelding en de ontvangst van de routebeschrijving met knooppunten kaartje, werd er een lekker stuk vlaai met koffie of thee verorberd.
Enkelen gingen al op pad en tegen 11 uur vertrok de rest. Het ging richting Duitsland.
Helaas hadden velen de routebeschrijving niet gelezen en verkeerden in de veronderstelling dat het knooppuntenkaartje voldoende was. Bij het eerste knooppunt in Duitsland ging het al mis. Een groot deel sloeg niet linksaf maar reed rechtdoor.
Dus ging men op zoek naar iemand die meer wist. Ze ontdekten al gauw dat Marianne de route wel goed kende. Dus allemaal achter haar aan.
               
      Onderweg werd de groep steeds groter. Bij het tunneltje onder de Echterbaan bij Brunssum moesten we eerst de trap af, dan door het tunneltje en vervolgens weer de trap op. Dat duurde even, vooral toen er ook nog een andere groep kwam die net de andere kant op moest. Maar even later ging de hele club weer vrolijk verder.
In het Schutterspark werd het terras bezet. Af en toe gingen kleine groepjes weer verder. Vaak weer de verkeerde kant op. Gelukkig werd dat meestal snel ontdekt.
Men ging verder via Brunssum, naar Hoensbroek en toen via de Beekdaelenroute naar Schinnen. Bij de Alfabrouwerij gekomen, kreeg iedereen ineens dorst, dus werd daar ook gepauzeerd.
Heerlijk zo’n glaasje bier bij een brouwerij!
Daarna kwam het laatste stuk. Nog ongeveer 10 km. Ruim
na 16.00 uur kwamen we bij de Gasterij Dobbelsteijn. Hier stond een heerlijk buffet voor ons klaar.

Er werd nog een hele tijd nagepraat. Velen hebben laten zien dat ze nog goed in staat zijn om 40 km te fietsen.

                                                                          terug