REISORGANISATIE
Verantwoordelijk touroperator is C&O Travel, Locht 40
6446GW Kerkrade

Het reisprogramma wordt samen met de touroperator uitgewerkt.
SPEL draagt zorg voor de administratieve en financiële afhandeling.

SPEL, SSE en C&O-Travel respecteren de vigerende AVG-regeling.

 

           
Mailing 2-2023 / maart
Betreft: meerdaagse reis               2023

                    
Aanvullende informatie
en aanwijzigingen Inschrijfformulier

 

Hotel:
www.hoettl.de


Deggendorf:
www.deggendorf-pulsiert.de/tourismus

 

Regensburg:
www.tourismus.regensburg.de

 

Passau:
www.passau.de

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        SPEL 2023 / 5-daagse cultuurreis
     naar DEGGENDORF en omgeving
             in het Bayerische wald

      

In het Bayerische Wald ligt het stadje Deggendorf aan de Donau. Een gezellig stadje dat op één lijn ligt met bekende plaatsen als Regensburg en Passau. Alle drie gelegen aan de Donau.
In Deggendorf ligt ons hotel en van daaruit maken we dagtochten naar bezienswaardigheden in Regensburg en Passau. Natuurlijk verkennen we ook het nationaal park Bayerische Wald met aangrenzend het Böhmer Wald.

SPEL Cultuurreis i.s.m. SSE
Voor deze luxe en comfortabele 5-daagse reis logeren we 4 nachten in het midden van het stadje, in het 4**** hotel Höttl.
Het hotel is gelegen aan de Luitpoldplatz. Een ideale ligging om het stadje te verkennen en natuurlijk ook om boeiende dagtrips te maken naar Regensburg en Passau. Natuurlijk biedt ook deze reis weer voldoende vrije tijd. Per inschrijving ontvangt u een set met informatie en plattegrondjes. En er is ook interessante informatie te vinden op internet.

Het Hotel
Het 4**** hotel Höttl ligt centraal en beschikt o.m. over een SPA-lounge. Het hotel ligt aan een gezellig historisch plein met terrassen en shopping. De Luitpoldplatz is het centrum van Deggendorf.

Belangrijk
Onze reizen kennen géén medische begeleiding. Daarom worden deelnemers geacht zelfstandig te kunnen reizen. Uiteraard biedt de reisbegeleiding waar mogelijk wel een helpende hand, bijvoorbeeld wanneer er medische hulp vereist is.

HET PROGRAMMA
Op het moment van uitbrengen van deze aankondiging is het programma nog niet volledig uitgewerkt. Er is een concept-programma dat we hieronder weergeven. Het definitieve programma ontvangt u t.z.t. bij de reisbrief. Daarnaast staat het de deelnemers uiteraard vrij om dagen naar eigen keuze in te vullen.
TIP: zorg in ieder geval voor stevig schoeisel.

DAG 1 Heenreis
Volgens opstapschema.
Lunch ( inclusief ) op een nader te bepalen locatie aan de route naar Deggendorf. Onderweg zal de reis-begeleiding u informeren over het lunchmenu, het inchecken in het hotel en het diner.

DAG 2 Verkenning Deggendorf
                        en Bayerische Wald
We verkennen Deggendorf, een stad(je) met een rijke historie. Vervolgens maken we met de bus een tour door de Bayerische Wald. Uiteraard maken we tussenstops om gezellig op een terrasje te kunnen verpozen. Aan het eind van deze trip brengt de bus ons terug naar ons hotel in Deggendorf. Hier sluiten we de dag af met het diner.

DAG 3 Bus-excursie Regensburg en omgeving
We vertrekken op tijd uit Deggendorf en plannen onderweg enkele fotostops o.m. voor het Walhalla ( kopie van Griekse tempel ).
Regensburg ligt aan de Donau, en tevens aan de monding van de Naab en Regen. Het is een Bisschopsstad ( Bonifatius) en tevens een havenstad met veel scheepswerven. De stad behoort tot de beter bewaarde middeleeuwse steden en staat op de werelderfgoedlijst.
We keren op tijd terug naar het hotel voor het diner.

       

DAG 4 Passau en boottocht op de Donau.
Na het ontbijt vertrekken we naar Passau. Passau is niet alleen bekend omdat het aan de Donau ligt, maar vooral ook omdat hier twee andere bekende rivieren in de Donau samenstromen. Namelijk de Inn en de Ilz. Het is een bedrijvige en vooral ook gezellige stad. In Passau stappen we op de boot en varen over de Donau naar Engelhartszell, gelegen op de grens met Oostenrijk.
Daar wacht de bus op ons en rijden we terug naar ons hotel in Deggendorf. We genieten de laatste avond van het diner en wellicht ook nog van een terrasje om deze avond gezellig af te sluiten.
En zoals altijd komt aan alles een eind. Dus het is ook tijd om de koffers te pakken.

DAG 5 Terugreis.
Onvermijdelijk is er een tijd van komen en een tijd van gaan.
We doen rustig aan en vertrekken niet al te vroeg. Onderweg maken we de nodige stops, waaronder rond het middaguur gelegenheid voor de lunch bij een Raststätte aan de autobahn. We vervolgen onze terugreis om deze dag af te sluiten met een slotdiner in de nabijheid van de grens met Limburg. Na het slotdiner gaat de route verder naar onze opstapplaatsen in Limburg.

Wat is inclusief bij deze cultuurreis?
- Volgens programma vervoer per luxe touringcar op alle reisdagen
- Reisleiding door chauffeur en reisbegeleiding SPEL/SSE
- ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, bijdragen en garanties
- 4 nachten in 4**** Hotel Höttl in het centrum van Deggendorf   op basis van halfpension
- Lunch tijdens heenreis en slotdiner op de laatste dag
- Dagexcursies zoals in concept beschreven in dagprogramma
- Informatieset met plattegronden en tips voor de vrije tijd.
- Zie het inschrijfformulier voor de opstapplaatsen in Limburg.

Niet inclusief zijn.
entrees, lunches, consumpties, fooien en eigen keuzes

Wie kunnen deelnemen?
In de bijgevoegde informatie en aanwijzigingen vindt u de nodige informatie over de reisdata, prijs, inschrijven en incasso.
Medio april 2023 moeten wij het hotel onze reservering laten weten. Uw inschrijving dienen wij vóór 15 april 2023 te ontvangen.
Op basis van datumkeuze en aantallen deelnemers wordt de indeling gemaakt. Hiervan ontvangt u tijdig een bevestigingsbrief.
Alvorens het inschrijfformulier in te vullen verzoeken wij u dringend om de bijgevoegde extra-toelichting goed door te lezen.

 

                                                                          terug