( klik op de foto's voor een vergroting ervan )


       Bezoek GAIAZOO op 21 juni 2023

Op woensdag 21 juni mocht GaiaZOO zich verheugen op 167 leden van SPEL en 30 leden van SSE.
Die dag was het stralend mooi weer en er waren al voor de begintijd van 10.00 uur veel deelnemers aanwezig.
Na aanmelding werd er in het Gaia Event Center een kop koffie of thee gedronken en een lekker stuk vlaai gegeten.

Om 10.30 uur hield Hans Nicolaes, de directeur van GaiaZOO, een interessante lezing over het ontstaan, de ontwikkeling en de toekomst van GaiaZOO.
Ook vertelde hij hoe GaiaZOO aan de dieren komt, over fok-programma's waarin samengewerkt wordt met tientallen andere Europese dierentuinen en over wat het doel van een moderne dierentuin is.

Daarna vond een rondleiding plaats in groepen onder leiding van een gids. Gelukkig hadden de gidsen een mobiele geluidsinstallatie bij zich, waardoor ze goed te verstaan waren. De gidsen waren zeer enthousiast en wisten ons heel veel te vertellen over de verschillende dieren.
Inmiddels werd het steeds drukker. Er waren nogal wat scholen die ook een uitstapje naar GaiaZOO maakten. Maar ondanks de drukte hebben we veel gezien en gehoord. We wisten nu hoe brulapen, berberapen en doodshoofdapen eruit zien. Ook maakten we kennis met tapirs en capibara's en nog vele andere dieren.

Om 12 uur was het tijd voor de "Kudu Lunch". Deze bestond uit een kop soep, een mix van rustieke broodjes en sandwiches, koffie en/of thee en jus d'orange.
Door het mooie weer konden we zowel binnen als buiten zitten.
Vanaf 14.00 uur kreeg iedereen de mogelijkheid om op eigen gelegenheid GaiaZOO verder te bekijken. Daar werd ook goed gebruik van gemaakt. In het park zijn vele terrasjes en er was dus ruim voldoende gelegenheid om nog ergens gezellig met elkaar te gaan zitten.

Om 17.00 uur was het einde van de dag en ging iedereen heel voldaan weer huiswaarts.

                                                                           terug