Verslag bruinkoolwinning Garzweiler September 2014            


Op dinsdag 9 en donderdag 25 september vonden een tweetal excursies plaats naar de bruinkoolgroeve Tagebau Garzweiler van RWE.

Dankzij de bemiddeling van ESSENT Sponsoring & Events hebben we deze twee data gekregen met een limiet van 48 personen per dag.De deelnemers aan deze excursies hebben kunnen genieten van een leerzame en gelijkertijd ook gezellige dag.

Het programma begon met een smakelijke lunch in de Brasserie van Schloss Paffendorf, het opleidings- en seminarcentrum van RWE in de buurt van Bergheim. Na een wandeling door het park van het Schloss ging het verder naar het Informatiecentrum van RWE bij Frimmersdorf. Hier werd door een RWE-voorlicht(st)er een overzicht gegeven van de activiteiten en de omvang m.b.t. de afbouw van bruinkool.

Vervolgens gingen we per bus verder naar het echte werk, in en om de groeve. De omvang van de groeve is overweldigend en de invloed van deze afbouw op de omgeving is dat eveneens. Behalve de groeve bezochten we ook omliggende dorpen die nog moeten worden “verplaatst”.

De reacties van deelnemers getuigden van een boeiende en tevens gezellige excursie. De belangstelling om deel te nemen aan deze activiteit was beduidend groter dan het aantal beschikbare plaatsen. Reden waarom we samen met ESSENT een aanvraag hebben gedaan bij RWE voor nieuwe data in 2015. Zodra daarover meer bekend is, laten we dit in een mailing (nieuwsbrief) van SPEL weten.

 

                                                                          terug