(klik op de foto's voor een vergroting ervan )

 

 

 

 

 

 

 

voor meer foto's van de Hamburg reizen klik op deze link

Verslag meerdaagse reis naar Hamburg en omgeving 2014    

            

         
Met de laatste reis van 31 augustus t/m 5 september hebben we deze activiteit afgesloten. Er waren 4 vertrekdata waarvan de eerste begon op 1 juni j.l.
De eerste 2 data reisden we telkens  met 2 bussen en vervolgens op de reizen 3 en 4 met één bus. In totaal met meer dan 300 deelnemers.
Terugkijkend mogen we allereerst concluderen dat de weergoden in het noorden van Duitsland ons bijzonder gunstig gezind waren. Goed weer is altijd een belangrijke factor en zeker als je op reis bent.

Ook deze keer hebben we zeer veel tevreden reacties gehad van onze deelnemers.
Het reisdoel Hamburg was verrassend en voor bijna iedereen was het de eerste keer dat deze bruisende interessante Hanzestad werd bezocht. Het tevens bezoeken van de mooie steden, Lübeck, Stade en Lüneburg in de omgeving, maakten het reisprogramma extra gevarieerd.
En, afgezien van een enkele keer minder goed weer, was het bezoek aan Timmendorfer Strand een eveneens verfrissende afwisseling.
Lekker even uitwaaien aan de Oostzee.

De reisbegeleiding van SPEL heeft samen met de chauffeurs van de touringcars haar best gedaan om deze reizen in alle opzichten te doen slagen. Bij dit alles staat het welzijn van onze deelnemers op de eerste plaats. Een reis is voor SPEL echt geslaagd als de deelnemers het naar hun zin hebben gehad en in goede gezondheid weer mogen thuiskomen.
Helaas is op tweede reis tijdens de laatste reisdagen een deelneemster (introducée) ziek geworden en enkele dagen na thuiskomst in het ziekenhuis overleden. Ons medeleven gaat uit naar haar vriendin, waarmee ze samen reisde, en naar haar familie.

Laten we daarom dit verslagje afsluiten met de eerste tekstregel van een bekend Limburgs liedje:

“Geneet van het laeve, Zolang es ger kentj…..”

Peter Muyres, voorzitter SPEL

                                                                          terug