(klik op foto's voor              vergroting)

Beleef Sittard anders
Mei 2014

Beleef Sittard anders Onder dit motto beleefden honderd Spelleden op woensdag 14 mei een zeer attractief programma dat door bureau De Companen werd gebracht.

Réne Hausman van dit bureau heeft veel talenten die hij deze dag aan onze leden heeft getoond. Zo werden wij in het prachtige gebouw Mariapark geïnformeerd over de historie van Sittard. De Bandkeramiekers (duizenden jaren voor Christus), hertogdom Gulik als het historische land van Zwentibold als ook de religie kwamen uitgebreid aan de orde.

Na de pauze werd meer ingegaan op de cultuur van Sittard, met bijzondere aandacht voor de bekende Zefke Mols, als de Sittardse troubadours. Dit gedeelte werd grotendeels geïllustreerd met live gezongen muziek door Réne Haustermans. Zo werden geëerd Jo Erens, Frits Rademacher en Toon Hermans.

Na een voortreffelijke lunch in Hotel Merici werden onder begeleiding van gidsen de stadswandelingen gemaakt . Zo werden onder andere bezocht St. Petruskerk, Basiliek, St. Michielskerk en de stadstuin.

Op eigen gelegenheid werden na de wandelingen de terrasjes als ook de winkelstraatjes opgezocht. Zo hebben de Spelleden op deze heerlijke woensdag inderdaad “Sittard anders beleefd”.

Guy en Hans