(klik op foto's voor              vergroting)

 

 

 

 

Verslag toneelavond Tegelen 2014

      

Vrijdagavond 4 april waren ongeveer100 deelnemers van SPEL getuige van de jaarlijkse opvoering door speelgroep TOSJOPA in Tegelen.
*De naam Tosjopa van de speelgroep komt trouwens van Toneelgroep St.Joseph Parochie*.

Dit jaar was de titel van het in Tegelse dialect uitgevoerde stuk:
Ein Geistig Weekend. Onder leiding van regisseur Anne Nooten.

Truus had eindelijk gewonnen! Een weekendje weg! En dat hield voor Truus in dat Willem haar een weekend lang moet verwennen. Er wordt een luxe vakantie woning gevonden. Nou ja, luxe is misschien wel een heel groot woord, maar het is goed genoeg voor een zalig weekend weg. Maar….de vakantiewoning is niet helemaal je van het! Maar toch weg van alle huiselijke beslommeringen en personen over de vloer. Hoewel? Niemand? Wat doen die twee vreemde vogels in dat huis en waarom wordt er onverwacht toch nog bezoek aangekondigd? En wie komt om (bijna) middernacht ook nog binnen in haar bizarre outfit?
Enfin, uiteindelijk kwam alles weer, zoals dat hoort, op zijn pootjes terecht.

Een weer geweldige avond voor mensen die eens echt willen lachen; en wie wil dat niet? Ook dit jaar wist dit uitstekende toneel-gezelschap het publiek aan zich te binden. Dit was ook duidelijk te merken in de ongedwongen en gezellige “3e helft” in de foyer, waar ook de spelers en medewerkers van Tosjopa zich tussen het publiek mengden.

Jan Heutjens

                                                                          terug