Verslag Kerstmarkt Koblenz
December 2015

     

Op 15, 16 en 17 december bezochten we met zo’n 165 deelnemers van SPEL de Weihnachtsmarkt in Koblenz. Voor velen was de heenreis iets langer dan voorgaande jaren. Maar dit had als voordeel dat wie vroeg op was, tijdens de heenreis ook wat langer kon uitrusten in de comfortabele touringcar.

Voornamelijk op dinsdag en ook donderdag waren de weergoden de stad Koblenz zeer gunstig gezind. Helaas was dat op de woensdag niet zo. Evenals in voorgaande jaren had de organisatie nu ook weer voorzien, dat we een stad aandeden met voldoende mogelijkheden om te schuilen in shoppingcenters. En daar hadden we in Koblenz zeker niet over te klagen.

De meeste deelnemers hebben de wandeling gedaan zoals in de informatieset aangereikt.
Een wandeling die niet alleen de verschillende pleinen met Weihnachtsmarkten aandeed, maar ook een stuk van de oude binnenstad liet zien. En waren ook deelnemers, die aan de hand van de uitgereikte plattegrond, de wandeling hadden uitgebreid met een uitstapje langs Rijn en Moezel.

Na een gezellig verblijf in Koblenz togen we later in de namiddag richting restaurant voor een afsluitend diner. Het restaurant was voor velen een aangenaam weerzien en genieten bij de familie Jansen in Kirchherten nabij Bergheim.
Na genoten te hebben van het diner en ’n drankje ging het weer huiswaarts naar de opstapplaatsen in Limburg.
Samengevat mogen we terugzien op wederom een geslaagd uitstapje.

                                                                          terug