(klik op de foto's voor vergroting)

 


 

 

 

 

Herfstwandeling EYS
14 oktober 2015

     

Dit jaar had de organisatie gekozen voor een wandeltocht in het mooie Limburgse Heuvelland. Startpunt was Brasserie Eyserhof in Eys. Van hieruit liep men o.a. langs de Eyserbeek, de Selzerbeek, de Gulp en de Geul. Ook kwam men op de plek waar deze riviertjes bij elkaar komen.

In Gulpen was voldoende horecagelegenheid voor het maken van een korte pauze. Men had vervolgens de keuze om de Gulperberg wel of niet te beklimmen. Boven had men een schitterend uitzicht over het Heuvelland.

De mensen die de korte route (8 km) liepen, gingen via Wittem terug naar Eys. De lopers van de lange route (12 km) liepen via het plaatsjes Partij en Wahlwiller omhoog naar het plateau, dat in de volksmond “de Toscane van Limburg” wordt genoemd om tenslotte af te dalen naar de Brasserie.

Tot voor enkele dagen waren de weersvoorspellingen super. Het zou een frisse maar zonnige droge dag worden. Helaas, regen en natte sneeuw zorgden voor een trieste ambiance.

Maar dat weerhield de deelnemers (170) er niet van om er stevig tegen aan te gaan. Ongeveer de helft koos voor de lange route.  
Na terugkomst in de Eyserhof stond er een prima verzorgde lunch (soep en broodjes) op de vermoeide en voldane deelnemers te wachten.

Conclusie: ondanks het weer toch een in alle opzichten geslaagde activiteit.
                                                                         terug