(klik op de foto's voor vergroting)( BRUGGE FONTEIN )   

( STRAND BLANKENBERGE )

( FEEST IN GENT )

( GENT de LEIE )

( "WANDELAARS IN GENT ")

Meerdaagse reis 2015 naar Gent en omgeving  
      

       
In de periode van 26 juli t/m 3 september waren er vier reizen naar Gent met verblijf in het sjieke hotel Sandton in hartje stad.

Het waren relaxte reizen, waarbij de stad Gent centraal stond en er korte excursies werden gemaakt naar andere steden. Omdat het in de steden Gent, Lille en Brugge niet is toegestaan om in de stad busexcursies (met gids) te doen, kregen de deelnemers  vooraf de nodige adviezen voor het inwinnen van informatie middels internet en het aanschaffen van een handig boekwerkje.  Aanvullend was er ook nu weer in de bus een enveloppe met plattegronden en tips.
Dit alles om de excursies op de eigen interesses af te stemmen en zo in eigen tempo de bezienswaardigheden van Gent en ook die van de andere steden te verkennen.
Naast de reeds genoemde steden kwamen ook de plaatsen Ieper en Blankenberge aan bod. Tijdens de heen- c.q. terugreis werden als “lunch-locatie” Brussel resp. Antwerpen bezocht.

Op de eerste dag, zondag, bezochten veel deelnemers het Koninklijk Paleis in de Belgische hoofdstad om daarna nog te genieten op een terrasje aan de Grote Markt. In de loop van de middag kwamen we aan in  Gent om in te checken in het hotel, waarna er ruim tijd was om alvast het centrum van Gent te verkennen. Na het diner werden de terrasjes aan de Leie ter afsluiting van de eerste dag eveneens goed bezocht en dat gold ook voor de daaropvolgende dagen.

Op maandag was er allereerst een boottocht met gids op de Leie, waarna de rest van de dag vrij was om verder op verkenning te gaan.

Dinsdag stond in het teken van een bezoek aan Ieper en Lille. In Ieper uiteraard met aandacht voor de Grote Oorlog van 1914-1918 en de monumentaal indrukwekkende Nemenpoort. Daarna ging het verder naar Lille, de tiende grootste stad van Frankrijk.

Op woensdag stond Brugge op het programma, alwaar we met een speciale vergunning met de bus dicht bij het centrum mochten uit- en ook weer opstappen. Met dank aan de Commissaris van Politie. Op de terugweg van Brugge naar het hotel in Gent was er gelegenheid om nog even uit te waaien op de pier of het strand van Blankenberge.

Inmiddels alweer de laatste dag, donderdag, ging het huiswaarts via Antwerpen. In deze stad met z’n vele bezienswaardigheden werd ook de winkelstraat “Meir” niet overgeslagen.

De reizen werden terug op Nederlandse bodem afgesloten met een slotdiner. Naar de reacties van de deelnemers te oordelen, was het wederom een geslaagd reisprogramma.
Dit ondanks het feit, dat de weergoden niet altijd optimaal hebben meegewerkt.

Inmiddels is de reiscommissie bezig met de voorbereidingen van de meerdaagse reis 2016.
                                                                         terug