(klik op de foto's voor vergroting)


Verslag workshop en Whiskey proeven 5 november 2015
  

Groot succes workshop sierraden en whisky proeven

Zo’n 60 deelnemers hebben genoten op donderdag 5 november van  sierraden en whisky in de Stip te Meerssen.

35 Dames bewonderden de vele uitgestalde parels en kralen uit China en Thailand. “Hoe moet je uit zoveel moois  een keuze maken” dachten zij in het begin van de workshop.  
Maar met het oog voor schoonheid en inzet werden er prachtige halskettingen, armbanden en oorbellen gemaakt. De materialen waren allemaal van natuurlijke kwaliteit. Dit onder de zeer deskundige leiding van Monique werd er maatwerk geleverd op hoog niveau.
Een lust voor het oog wat er in die paar uurtjes aan pracht en praal werd gemaakt.

In de andere zaal werd onder leiding van de whisky-experts Maurice en Patrick uitleg gegeven over het maken van het “levenswater” whisky. Zeer interessant en leerzaam was deze bijeenkomst. Zo vertelden zij in vijf stappen( mouten, mashen, gisten, distilleren en rijpen) hoe men van graan de godendrank whisky kan maken.

Na deze uitleg begon het echte werk en wel het proeven.  Zo kwamen voor deze middag een achttal whisky’s uit het vat. Uit Schotland, Ierland, USA en zelfs uit Japan kon men zijn eigen smaak- en geurzintuigen testen. Bij het proeven kon men zelf op een formulier aangeven kleur, geur en de persoonlijke smaak. Proeven en kennis waardeerde men zeer.

Na afloop werd dit interessant en gezellig evenement door allen dankbaar afgesloten met een proost op ons allen met een Irish mist uit Ierland of een Ginger Ale.


Lucienne, Jan en Hans

                                                                         terug