Verslag Musical "De Tweeling"

op 16 april 2016

In totaal hebben 151 SPEL-deelnemers, op zaterdagmiddag 16 april, genoten van de musical "De Tweeling" naar het boek van Tessa de Loo. Een heel interessant verhaal met heel veel flashbacks over het leven van de tweelingzusjes Anna en Lotte
Het verhaal laat zien hoe zelfs eeneiige tweelingen totaal verschillend kunnen worden wanneer ze op verschillende manieren worden opgevoed.

Ook gaat de musical er over dat niet alle Duitsers slecht en niet alle Nederlanders goed waren tijdens de oorlog. Goed en kwaad zijn dus relatieve begrippen. Veel deelnemers aan deze uitvoering hadden al het boek en/of de film gezien.

Een aangrijpend verhaal, hartverscheurend en vol mededogen. De tweeling als musical te zien met in de hoofdrollen Hanna van Vliet en Rosa da Silva.

Voorafgaand aan de musical werden de deelnemers, onder genot van koffie en een hapje, geïnformeerd over de achtergronden van De Tweeling. In de pauze werd er in de foyer een glaasje wijn of fris aangeboden.


Na afloop werd gezamenlijk over de musical van gedachten gewisseld onder genot van een uitstekend drie gangen diner en een drankje . De deelnemers waren zeer te spreken over  het interessante verhaal en de geweldige wisselende decors.

Louis en Hans

                                                                          terug