( klik op de foto's voor een vergroting ervan )
 

Wilt u graag een complete rondleiding krijgen bij de Ronald Mc Donald kindervallei dan klik op onderstaand icoon voor meer informatie hierover
       
             

 

 

 

 

Verslag wandelen Zuid op woensdag 5 oktober 2016

       

Te voet met Gerlachus……


Op 5 oktober hebben 174 SPEL-ers genoten van een gezellig dagje uit. Cultuur, natuur, culinair, een stralende zon en gezelligheid, wat wil men nog meer?
Dit alles in de heerlijke omgeving van het Geuldal. Na koffie en vlaai ging de wandeltocht, met een cultureel tintje, langs de Geulhemmermolen naar De Kindervallei. Hier stonden de vrijwilligers klaar om ons wat te vertellen over deze mooie instelling. Kinderen met een beperking kunnen hier samen met hun familie terecht voor een speciaal aan hen aangepaste vakantie. Ook kregen we achtergrondinformatie over de architectuur van Hundertwasser. Via de Gerlachuskapel en de refugio  kwamen we  in het Heiligdom van St.Gerlach. Na een korte inleidende film over het leven van St. Gerlach namen we een kijkje in de schatkamer, bekeken we een interessante tentoonstelling en de Stilte kapel met zijn prachtig mozaïekkunstwerk. Als afsluiting volgde de bezichtiging van de kerk. Een gids vertelde ons over de mooie fresco’s en het graf van St. Gerlach. Dit met muziek van het monumentale barokorgel dat bespeeld werd door ons medebestuurslid Ad van Venrooij.

We verlieten dit pelgrimsoord aan de achterzijde en bevonden ons toen in de tuinen van Chateau St. Gerlach. Via de beeldentuin gingen we naar de waterput, gebouwd  ca. 1227, waar tot drie maal toe het water veranderde in wijn. Helaas konden we dit hier niet proeven. Via een wandeling door het natuurgebied Ingendael kwamen we in het centrum van Valkenburg met zijn vele gezellige terrasjes. Langs het kronkelende riviertje de Geul liepen we over een prachtig wandelpad.

Toen we in het bos liepen, lonkte in de verte de grot van Hotel Vue. Hier aangekomen, werden we verwelkomd met een glas Prosecco. Onder het genot van een heerlijk koud/warm buffet werd tenslotte gezellig nagekaart over de wandeling en werden ook mooie herinneringen opgehaald.

Als SPEL bestuur hebben we genoten van het enthousiasme en de getoonde belangstelling van de deelnemers tijdens deze wandeling en we hopen allen weer bij het volgend evenement te mogen begroeten.
Hans, Ad en Guy

                                                                          terug