( klik op de foto's voor een vergroting ervan )

 

 

 

 

        Verslag MDR Deggendorf en omgeving

      

In de periode september-oktober vonden de meerdaagse reizen plaats. Er waren 3 busreizen met in totaal 127 deelnemers.
Ons Hotel Höttl was een gezellig familiehotel aan de Luitpoldplatz in Deggendorf in de Duitse deelstaat Beieren.
De heenreis op zondag, via de diverse opstapplaatsen, verliep voorspoedig naar het lunchadres. Daarna werd de reis vervolgd naar Deggendorf om bij aankomst in te checken in Hotel Höttl en ’s avonds van het diner te genieten.
De weergoden waren ons op alle reizen gunstig gestemd.

Op maandag werd onder leiding van de lokale gids Klaus Lustig een mooie bustour gemaakt door het Bayerischer Wald met o.a. een bezoek aan Hausbrennerei Penninger. Daarna een lunch bij Fa. Joska Glasparadies. Hier was voldoende vrije tijd om de winkels en het buitenterrein met de vele glascreaties te bezoeken. ’s Middags werd nog een bezoek gebracht aan Bayerisch Eisenstein, een belangrijke plaats aan het voormalige IJzeren Gordijn tussen Duitsland en Tsjechië. In het treinstation waar de grens tussen de twee landen dwars doorheen loopt is de toenmalige situatie d.m.v. een overzichtstentoonstelling duidelijk weergegeven.

Op dinsdag is een boottocht vanuit Passau gemaakt. Aan boord konden de reizigers een heerlijke lunch gebruiken en op het zonnedek van de omgeving genieten.

Woensdag werd het Walhalla bezocht. Dit is een kopie op ware grootte van een Griekse tempel op het Parthenon in Athene. Daarna werd de reis vervolgd naar de mooie stad Regensburg waar voldoende tijd was om te lunchen en de stad te verkennen.

Alle dagen was er in de middag steeds voldoende vrije tijd om Deggendorf te bezoeken met zijn vele winkels en niet te vergeten de terrassen. In de avonduren na het diner werden, onder het genot van een drankje, veel herinneringen aan het werkzame leven door de pensionado’s opgehaald.

Op donderdag werd de terugreis aanvaard en na de nodige tussenstops werd de reis afgesloten met een diner bij restaurant Jansen Gastronomie in Kirchherten. Op basis van de ontvangen reacties van de deelnemers mogen we concluderen dat het weer geslaagde reizen waren waarin we veel gezien hebben en ook voldoende vrije tijd hadden.

De reiscommissie bedankt bij deze alle deelnemers voor het aangename gezelschap.

 

                                                                          terug